Samma sak varje månad…

Vi vet hur det känns. Du är ute i god tid och alla vet att du gärna hjälper till om det är några konstigheter med tidrapporteringen. Men tidrapportering ligger ofta långt ifrån de vanliga arbetsuppgifterna, så det kan hamna långt ner på prioriteringslistan hos många. För att hjälpa dig att få in korrekta tidrapporter i tid, kolla tipsen nedan. Vi vet att de hjälper.

4 tips som hjälper dig att få in tidrapporterna

1

Automatiska påminnelser

Att skapa en bokning med automatiska påminnelser i Outlook-kalendern är ett enkelt sätt för dina medarbetare att påminna sig själva om att det är den sista arbetsdagen i månaden.

2

Rapportera och attestera i mobilen

Många har glömt bort, eller kanske aldrig fått information om att de kan tidrapporterna eller attestera i mobilen.

3

Ledningens ansvar

Gemensamt för våra kunder som får processen att fungera är att det finns en övergripande plan för de här uppgifterna. Och att ledning på ett tydligt sätt kommunicerat vad som förväntas av chefer och medarbetare.

4

Utse ansvarig på företaget

En eller flera personer på företaget får en särskild behörighet i rapporteringssystemet. Där kan han eller hon se vilka tidrapporter som inte är inlämnade eller attesterade – och utifrån det påminna respektive medarbetare.

Undvik fällorna

När tidrapporter och attester inte är färdiga vid deadline kan det kännas som ett bra beslut att låta det vänta tills nästa månad. Problemet med det här förhållningssättet är att det nästa månad kan komma in flera avdrag där det inte finns någon lön att göra avdragen mot.

Det här resulterar i löneskulder vilket är både besvärligt och tidskrävande för alla inblandade i lönekedjan, inte minst för medarbetaren själv.

Genom att säkra upp löneprocessen på ditt företag hjälper du alltså inte bara oss att leverera våra tjänster med kvalitet. Du minskar även risken för missnöje internt och ansvarar för att den enskilda medarbetaren inte riskerar att hamna i en besvärlig situation ekonomiskt.


Kontakt

Per Ströberg

Operativ Chef

Sandra Blomberg

Lönespecialist/System- och Implementationsansvarig

Anna Hiltunen

Lönespecialist

Carina Källström

Lönespecialist

Emelie Gustafsson

Lönespecialist

Julia Löf

Lönespecialist

Pierre Niño

Lönespecialist

Öppettider

Mån-tors

09-16

Fredag

09-15

Lunchstängt 

11.30-12.30

Hitta hit

Sveavägen 31, 5 tr

111 34 Stockholm

Telefon: 08-676 69 10