Östersundshem om att vara kund i HR-Huset

Vi träffade HR-Husets kund Östersundshem för att fråga hur de upplever samarbetet så här ett år efter starten. Frida Wiklund jobbar som redovisningsekonom på Östersundshem och är kontaktperson gentemot HR-huset och har varit delaktig i övergången till HR-Husets tjänster. Kenneth Karlsson är vd och den som tog beslutet om övergången till HR-Huset.

”Vi har en partner som kan lönehantering” 

Hur gick tankarna när ni valde HR-Huset?

– Vi hade all vår lönehantering inhouse, och kände att vi ville skapa en mer robust lönehantering med redundans, att det inte skulle vara så kopplat till en person. Vi tyckte att det var lite för sårbart. Vi fick veta att Fastigo hade ett bolag som var specialiserat på lönehantering i fastighetsbranschen, och då kände vi att vi ville veta mer. Det gick från fråga till avtal, och det har fungerat otroligt bra därefter, säger Kenneth Karlsson.

Hur gick övergången till HR-Husets lönesystem?

– Övergången gick förvånansvärt bra. Beslutet kom i slutet av november och första lönen kördes i januari, så en väldigt smidig process. Vi var tveksamma om vi skulle hinna först, men det hade vi inte behövt vara. Bra kommunikation och tydlig information om vilket material HR-Huset ville ha från oss gjorde att det gick väldigt enkelt, säger Frida Wiklund.

Det finns en otrolig merkraft i att vi har en partner som kan våra kollektivavtal.

Kenneth Karlsson

VD Österstundshem

Vilken är den största skillnaden om ni tittar ett år tillbaka?

– Vi har frigjort arbetstid internt, vi är absolut inte lika sårbara och vi känner att vi har en partner som sköter det här området otroligt bra. Vi har inte fått någon kommentar om att det skulle fungera sämre, snarare tvärtom säger Kenneth Karlsson.

– Lönehanteringen är inte personbunden längre och det är därmed inte lika sårbart vilket till exempel märks vid semestertider. Det kanske viktigaste är att vi har frilagt tid så att jag kan jobba mer med min grundtjänst som ekonom, säger Frida Wiklund.

Har lönehanteringen blivit dyrare eller billigare?

– Jag skulle säga att det är kostnadsneutralt, men med den skillnaden att vi nu har fått en mycket säkrare drift, säger Kenneth Karlsson.

Lönehanteringen är inte personbunden längre och är därmed inte lika sårbar.

Frida Wiklund

Ekonom Österstundshem

Hur har personalen märkt av övergången?

– Vi har inte hört något, och det tycker vi är ett bra betyg. Vi hade systemet Agda redan vilket gjorde att det inte blev ett nytt system att lära sig och det tror vi underlättade övergången till HR-huset. En skillnad är att vi fått till en bättre rutin när det gäller tidrapporteringen, vilket är positivt, säger Frida Wiklund.

Skulle du rekommendera HR-Huset till andra företag i fastighetsbranschen?

– Ja, jag skulle absolut rekommendera HR-Huset! De är tillmötesgående och kunniga, de kan kollektivavtalen i fastighetsbranschen och har stöd av Fastigo. HR-Huset motsvarar alla förväntningar och önskemål som vi satte upp när vi valde att outsourca lönerna, säger Frida Wiklund.

– Definitivt! Vi har en partner som verkligen kan lönehantering. Vi hade en väldigt enkel implementering in i HR-Husets lönesystem. Sedan tycker jag att det finns en otrolig merkraft i att vi har en partner som kan våra kollektivavtal, det är en styrka, säger Kenneth Karlsson som är vd på Östersundshem.

Östersundshem är ett kommunalt fastighetsbolag med ett 60-tal anställda. Med visionen att skapa hemlängtan erbjuder Östersundshem bostäder anpassade till alla människor, i livets olika skeden. De erbjuder ett varierat utbud av attraktiva, trygga och hållbara bostäder, och verkar aktivt för att regionen ska växa.

Kontakt

Per Ströberg

Operativ Chef

Sandra Blomberg

Lönespecialist/System- och Implementationsansvarig

Anna Hiltunen

Lönespecialist

Carina Källström

Lönespecialist

Emelie Gustafsson

Lönespecialist

Julia Löf

Lönespecialist

Öppettider

Mån-tors

09-16

Fredag

09-15

Lunchstängt 

11.30-12.30

Hitta hit

Sveavägen 31, 5 tr

111 34 Stockholm

Telefon: 08-676 69 10